• 17-09-2014

  Politiek initiatief vóór leeftijdscontrole

  Het lid van Tweede Kamer Joël Voordewind (CU) heeft op 6 september een initiatiefvoorstel gelanceerd om een einde te maken aan de aanhoudende leeftijdscontroleproblematiek. Door een expliciet verbod op de inzet van ineffectieve typen leeftijdscontrole, wordt aan de illegale verkoop van alcohol en tabak aan kinderen in één klap een einde gemaakt. Een groot ander voordeel is dat het toezicht door de overheid op de naleving van leeftijdsgrenzen sterk vereenvoudigd wordt.

  Lees verder >
 • 17-09-2014

  Ageviewers op de radio bij ‘Argos’

  In de Argos-uitzending van 6 september werd nader ingegaan op verboden afspraken binnen de supermarktbranche om effectieve leeftijdscontrole te voorkomen en de rol van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om dit tegen te gaan. 

  Lees verder >
 • 12-02-2014

  Opnieuw doorbraak in verband met NIX18

  Breda - Hüllhorst (BRD), 12 februari 2014. Het Duitse Wurlitzer gaat verkoopautomaten leveren die voorzien zijn van het zeer effectieve leeftijdscontrolesysteem Ageviewers. De aankondiging wordt gedaan naar aanleiding van een publicatie van het Trimbos Instituut, waaruit blijkt dat kinderen nog altijd moeiteloos tabak kunnen kopen.

  Lees verder >
 • 30-01-2014

  Camera's controleren online drankverkoop aan jongeren!

  Voor het eerst worden er leeftijdscontrole-camera's ingezet bij de internetverkoop van alcohol aan jongeren. Maar supermarkten, waar jongeren ook praktisch vrij spel hebben, hebben bezwaren.

  Lees verder >
 • 05-09-2013

  Bundeling van krachten

  Om de verkoop van alcohol en tabak aan niet-leeftijdsgerechtigden te voorkomen is een nieuwe generatie

  Lees verder >
 • 05-09-2013

  Samsung GALAXY Tab3

  Met een Samsung GALAXY Tab3 7.0 die is geïntegreerd in het kassasysteem

  Lees verder >
 • 20-02-2013

  "Zij durft het niet te vragen..."

  NRC zet alcoholverkoop en leeftijdscontrole in juiste perspectief

  Lees verder >
 • 14-02-2013

  Reactie oproep aan supermarkten om nu Ageviewers te gaan gebruiken

  Op grond van een nieuwe wetenschappelijke publicatie die binnenkort in de Verenigde Staten verschijnt trekken nu ook het Trimbos Instituut, de GGD Nederland en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) hun conclusie...

  Lees verder >
 • 06-12-2012

  Belangrijke verklaring over 'Privacy en Ageviewers' door deskundigen

  Het belang van privacybescherming en naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens heeft centraal gestaan bij de inrichting van processen bij cliënte...

  Lees verder >
 • 18-10-2012

  Ageviewers en gemeenten

  Met Ageviewers kan de verkoop van zo’n 80% van alle in gemeenten geconsumeerde alcohol in volwassen banen geleid worden. Gemeenten hoeven geen toezicht meer te organiseren op de naleving van leeftijdsgrenzen in winkels waar het systeem is geïnstalleerd.

  Lees hier het hele artikel.

  Lees verder >
 • 03-10-2012

  Gemeentelijk toezicht is geen papieren tijger

  Den Helder - Een supermarktketen die tevens een slijterij exploiteert en meerdere filialen heeft, kan boetes en mogelijk een preventieve dwangsom tegemoet zien.

  Lees verder >
 • 22-05-2012

  Alcohol in de wet

  In verschillende wetten staan regels over alcohol. De belangrijkste is de Drank- en Horecawet. Deze wet regelt de verkoop van alcohol in Nederland.

   

  Lees verder >
 • 15-05-2012

  Dronken jongere vaker opgepakt in Gelderland

  De politie pakte begin dit jaar veel meer jeugdige vandalen op dan in dezelfde periode vorig jaar in Gelderland. Bureau Halt kreeg te maken met een 'explosieve toename' van het aantal doorverwijzingen van jongeren na wangedrag en vernielingen in dronken toestand.

  Lees verder >
 • 27-05-2011

  De gemeenten, de Fris-projecten en wij…

  Het onder de aandacht brengen van ‘Ageviewers’ behelst meer dan alleen maar het benaderen van goedwillende ondernemers. Mensen die een signaal willen afgeven, die ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ hoog in het vaandel hebben staan en dit niet alleen met de mond belijden.

  Lees verder >
upload/image/95795891.jpg