• 20-02-2017

  Interview met Dirk Benschop in het AD

  Waarom wordt een effectief systeem voor leeftijdscontrole geweerd door de supermarkten? Dirk Benschop, de bedenker van Ageviewers, weet het zeker: ook in hoger beroep over de kartelafspraken door de supermarktbranche krijgt hij gelijk. ‘Het wordt tijd dat er definitief een einde wordt gemaakt aan deze waanzin’.

  Lees verder >
 • 20-02-2017

  Hoger Beroep

  Volgens Dirk Benschop houdt staatssecretaris Van Rijn (VWS) informatie achter over mogelijke betrokkenheid van zijn ministerie bij het kartel van de supermarktbranche tegen Ageviewers.

  Lees verder >
 • 20-02-2017

  Kartel drank en tabak

  Politici, topambtenaren en directeuren van o.a. Ahold en Philip Morris moeten getuigen in de kartelzaak rond Ageviewers.

  Lees verder >
 • 20-02-2017

  Wat wist ministerie van VWS over kartelafspraak?

  Staatssecretaris Van Rijn (VWS) kan mogelijk brisante notulen van het DOA al maanden niet vinden. Argos vraagt zich af wat het ministerie van VWS wist over de kartelafspraak van de supermarkten tegen Ageviewers.

  Lees verder >
 • 20-02-2017

  Algemeen Overleg alcohol-en tabaksbeleid Tweede Kamer

  Tijdens het Algemeen Overleg alcohol- en tabaksbeleid in de Tweede Kamer hebben verschillende politieke partijen het kartel tegen Ageviewers en de verdwenen notulen van het DOA aan de orde gesteld. Hier staat een kort verslag.

  Lees verder >
 • 04-05-2016

  Brief aan alle gemeenten: Herziening afspraken alcoholbeleid

  Geachte leden van de Raad, Geacht College,

  Per 1 januari 2013 is de burgemeester verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de Drank- en Horecawet binnen uw gemeente. 

  Lees verder >
 • 22-04-2016

  The Hague Court: Dutch alcohol and tobacco ID campaign in violation of anti-trust legislation

  Breda (The Netherlands), 22 April 2016. The Court in The Hague has ruled that the Dutch Food Retail Association (CBL) and Jumbo Supermarkets have violated anti-trust legislation by ruling out the very effective age validation system ‘Ageviewers’ at the sale of tobacco and alcohol.  

  Lees verder >
 • 09-03-2016

  Rechter veroordeelt supermarktbranche

  Rechter veroordeelt supermarktbranche voor kartel op het gebied van leeftijdscontrole

  Breda, 9 maart 2016.

  De rechtbank Den Haag heeft vandaag geoordeeld dat supermarktketen Jumbo en brancheorganisatie CBL het kartelverbod hebben geschonden.

  Lees verder >
 • 26-09-2015

  AGEVIEWERS STAAKT LEEFTIJDSCONTROLE ALCOHOL EN TABAK

  Het leeftijdscontrolesysteem Ageviewers wordt voorlopig van de Nederlandse markt gehaald. Wij zien ons hiertoe genoodzaakt vanwege afspraken binnen de supermarktbranche die zich richten tegen de implementatie van het systeem. 

  Lees verder >
 • 17-09-2014

  Ageviewers op tv bij ‘Nieuwsuur’

  Nieuwsuur besteedde donderdag 11 september uitgebreid aandacht aan de situatie rond Ageviewers bij Albert Heijn. 

  Lees verder >
upload/image/140233459.jpg