• 26 september 2015
  AGEVIEWERS STAAKT LEEFTIJDSCONTROLE ALCOHOL EN TABAK

  Het leeftijdscontrolesysteem Ageviewers wordt voorlopig van de Nederlandse markt gehaald. Wij zien ons hiertoe genoodzaakt vanwege afspraken binnen de supermarktbranche die zich richten tegen de implementatie van het systeem. 

  Lees verder >
 • 17 september 2014
  Politiek initiatief vóór leeftijdscontrole

  Het lid van Tweede Kamer Joël Voordewind (CU) heeft op 6 september een initiatiefvoorstel gelanceerd om een einde te maken aan de aanhoudende leeftijdscontroleproblematiek. Door een expliciet verbod op de inzet van ineffectieve typen leeftijdscontrole, wordt aan de illegale verkoop van alcohol en tabak aan kinderen in één klap een einde gemaakt. Een groot ander voordeel is dat het toezicht door de overheid op de naleving van leeftijdsgrenzen sterk vereenvoudigd wordt.

  Lees verder >
 • 17 september 2014
  Ageviewers op tv bij ‘Nieuwsuur’

  Nieuwsuur besteedde donderdag 11 september uitgebreid aandacht aan de situatie rond Ageviewers bij Albert Heijn. 

  Lees verder >
 • 17 september 2014
  Ageviewers op de radio bij ‘Argos’

  In de Argos-uitzending van 6 september werd nader ingegaan op verboden afspraken binnen de supermarktbranche om effectieve leeftijdscontrole te voorkomen en de rol van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om dit tegen te gaan. 

  Lees verder >
 • 12 februari 2014
  Opnieuw doorbraak in verband met NIX18

  Breda - Hüllhorst (BRD), 12 februari 2014. Het Duitse Wurlitzer gaat verkoopautomaten leveren die voorzien zijn van het zeer effectieve leeftijdscontrolesysteem Ageviewers. De aankondiging wordt gedaan naar aanleiding van een publicatie van het Trimbos Instituut, waaruit blijkt dat kinderen nog altijd moeiteloos tabak kunnen kopen.

  Lees verder >
 • 30 januari 2014
  Camera's controleren online drankverkoop aan jongeren!

  Voor het eerst worden er leeftijdscontrole-camera's ingezet bij de internetverkoop van alcohol aan jongeren. Maar supermarkten, waar jongeren ook praktisch vrij spel hebben, hebben bezwaren.

  Lees verder >
Werking Ageviewers

Ageviewers wordt ingezet binnen winkels om verkoop van alcohol zo goed mogelijk in volwassen banen te leiden.

 

De wettelijk verplichte leeftijdscontrole wordt hierbij niet door de verkopers van alcohol zelf georganiseerd, maar er vindt controle op afstand plaats...Lees meer

 

Ageviewers in de media


26-09-2015
AGEVIEWERS STAAKT LEEFTIJDSCONTROLE ALCOHOL EN TABAK... >