• 04 mei 2016
  Brief aan alle gemeenten: Herziening afspraken alcoholbeleid

  Geachte leden van de Raad, Geacht College,

  Per 1 januari 2013 is de burgemeester verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de Drank- en Horecawet binnen uw gemeente. 

  Lees verder >
 • 22 april 2016
  The Hague Court: Dutch alcohol and tobacco ID campaign in violation of anti-trust legislation

  Breda (The Netherlands), 22 April 2016. The Court in The Hague has ruled that the Dutch Food Retail Association (CBL) and Jumbo Supermarkets have violated anti-trust legislation by ruling out the very effective age validation system ‘Ageviewers’ at the sale of tobacco and alcohol.  

  Lees verder >
 • 09 maart 2016

  Rechter veroordeelt supermarktbranche voor kartel op het gebied van leeftijdscontrole

  Breda, 9 maart 2016.

  De rechtbank Den Haag heeft vandaag geoordeeld dat supermarktketen Jumbo en brancheorganisatie CBL het kartelverbod hebben geschonden.

  Lees verder >
 • 26 september 2015
  AGEVIEWERS STAAKT LEEFTIJDSCONTROLE ALCOHOL EN TABAK

  Het leeftijdscontrolesysteem Ageviewers wordt voorlopig van de Nederlandse markt gehaald. Wij zien ons hiertoe genoodzaakt vanwege afspraken binnen de supermarktbranche die zich richten tegen de implementatie van het systeem. 

  Lees verder >
 • 17 september 2014
  Politiek initiatief vóór leeftijdscontrole

  Het lid van Tweede Kamer Joël Voordewind (CU) heeft op 6 september een initiatiefvoorstel gelanceerd om een einde te maken aan de aanhoudende leeftijdscontroleproblematiek. Door een expliciet verbod op de inzet van ineffectieve typen leeftijdscontrole, wordt aan de illegale verkoop van alcohol en tabak aan kinderen in één klap een einde gemaakt. Een groot ander voordeel is dat het toezicht door de overheid op de naleving van leeftijdsgrenzen sterk vereenvoudigd wordt.

  Lees verder >
 • 17 september 2014
  Ageviewers op tv bij ‘Nieuwsuur’

  Nieuwsuur besteedde donderdag 11 september uitgebreid aandacht aan de situatie rond Ageviewers bij Albert Heijn. 

  Lees verder >
 • 17 september 2014
  Ageviewers op de radio bij ‘Argos’

  In de Argos-uitzending van 6 september werd nader ingegaan op verboden afspraken binnen de supermarktbranche om effectieve leeftijdscontrole te voorkomen en de rol van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om dit tegen te gaan. 

  Lees verder >
 • 12 februari 2014
  Opnieuw doorbraak in verband met NIX18

  Breda - Hüllhorst (BRD), 12 februari 2014. Het Duitse Wurlitzer gaat verkoopautomaten leveren die voorzien zijn van het zeer effectieve leeftijdscontrolesysteem Ageviewers. De aankondiging wordt gedaan naar aanleiding van een publicatie van het Trimbos Instituut, waaruit blijkt dat kinderen nog altijd moeiteloos tabak kunnen kopen.

  Lees verder >
 • 30 januari 2014
  Camera's controleren online drankverkoop aan jongeren!

  Voor het eerst worden er leeftijdscontrole-camera's ingezet bij de internetverkoop van alcohol aan jongeren. Maar supermarkten, waar jongeren ook praktisch vrij spel hebben, hebben bezwaren.

  Lees verder >
Werking Ageviewers

Ageviewers wordt ingezet binnen winkels om verkoop van alcohol zo goed mogelijk in volwassen banen te leiden.

 

De wettelijk verplichte leeftijdscontrole wordt hierbij niet door de verkopers van alcohol zelf georganiseerd, maar er vindt controle op afstand plaats...Lees meer

 

Ageviewers in de media


04-05-2016
Brief aan alle gemeenten: Herziening afspraken alcoholbeleid ... >